July 26, 2013

Juustoa

Jatkan vielä viikon ruokateemaa ja avaudun näin kauppareissulta palattua (kyllä, kävin kaupassa, en ole ihan kokonaan online ruokaostosten teossa) - tästä maasta ei saa kunnollista juustoa! Voi, kuinka kaipaankaan suomalaista oltermannia tai oikeastaan mitä tahansa muuta juustoa kuin tätä iänikuista cheddaria.

80% juustohyllystä on täytetty tuolla englantilaisten herkulla, hohhoijaa, 10% on (cheddarinmakuista) juustolevitettä ja loppuun 10%:iin on sitten mahdutettu fetat, mozzarellat, halloumit, sinihomejuustot ja briet sekä pienenpienet kipinät goudaa ja emmentalia ja taisipa siellä joku port salutin murunen olla.

Ei cheddarissa sinänsä mitään vikaa ole, ihan hyväähän sekin on, mutta jotain muutakin olisi ihan kiva saada välillä. Ja mielellään sellaista, joka ei lohkeilisi niin paljon. Tiedättehän, kuinka ärsyttävää on, kun lautasella on vastapaahdettu paahtoleipä ja höyläät siihen päälle juustoa - joka lohkeaa ainakin kolmeen pieneen palaseen. Koita siinä sitten asetella juustoa tasaisesti koko leivälle!

No, löysin tällä kertaa kaupan juustohyllystä valmiiksi siivutettuja juustoja, joissa siis oli jotain vähän pehmeämpään viittaavia laatuja. Ja kas, sehän on itse asiassa myös isoa kilokimpaletta edullisempaa, mutta jäteastiahan ei todellakaan kiitä tuollaisia pieniä muovipaketteja.

Huokaus, pienet on murheet, mutta ilot sitäkin isommat, nimittäin nyt alkoi kaivattu kesäloma! Trallallaa!

2 comments:

  1. Mua harmitti aikoinaan Lontoossa se, että usein miten kaupassa oli sellaisia juustopaketteja, joissa oli 5-10 todella paksua viipaletta juustoa. Harvoin oli tarjolla juustopalaa, josta olisi voinut juustohöylällä ottaa sopivan ohuen viipaleen. Eipä siellä kyllä tosin ollut juustohöyliäkään tarjolla. Samoin leikkeleet, joita olisi voinut leivälle laittaa oli todella paksuja. Toisaalta isossakin kaupassa oli todella ystävällisiä myyjiä, joilta pystyi kysymään tuotteista, palvelualttiutta kyllä löytyi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Totta, juustohöylä ei taida olla täällä kovinkaan tunnettu kapistus. Ja kyllähän täällä erilaisiakin juustoja löytyy, esim. maalaismarkkinoilta löytyy upeita paikallisia herkkuja myös tältä saralta.

      Delete