July 17, 2013

Hellettä työpaikalla - Heat wave at the office

Huh hellettä, täällä on nautittu viime päivät kunnon kesähelteistä, lämpötila ulkona ja sisällä on kolmenkympin paikkeilla, ja aktiivisuus sen mukaista, päiväohjelma á la työkaverini T.

Hot! We have enjoyed really hot weather for the last few days here in UK, temperature outdoors and indoors is about 30 degrees and activity levels look about this - my work mate T:
Tänään on ollut kesän toistaiseksi lämpimin päivä, 32 astetta, ja helleaaltovaroituksia onkin jo annettu. Lisäksi heinäkuu on ainakin tähän asti ollut kuivin lähes 250 vuoteen. Saattaa olla, ettei kastelukieltoa tarvitse pitkään odotella.

Today has been the warmest day so far, 32 degrees, and we have been given heat wave warnings- What is more, it has also been driest July for almost 250 years - so might be we won't have to wait too long for hosepipe bans.

Kuvasin lämpömittarit vielä nyt näin illalla (kello on siis kahdeksan), vasemmalla sisälämpötila, oikealla ulkolämpötila.

I took a picture of the thermometers now, it is 8 pm, indoor temperature on the left, outdoor on the right.

Ilmalämpöpumpun viilennykseen ja suomalaisen toimiston ilmastointiin tottuneelle tämä kotitoimistoni on siis hiukan erilainen. Onneksi minun ei sentään tarvitse matkustaa metrossa. Täkäläinen työpaikkapukeutumiskulttuuri on hivenen konservatiivisempaa kuin Suomessa eikä sosiaalitiloja juuri ole. Niinpä Mieskin hikoili täpötäydessä metrossa pari päivää, kunnes keksi, että työvaatteet laukkuun ja kipaisee työpaikan viereisen ostoskeskuksen vessassa vaihtamassa vaatteet (kun kuulemma ei voi mennä työpaikan ovesta sisään shortseissa ja sandaaleissa). Kotitoimiston plussapuolelle laskettakoon, että täällä ei moisia pukeutusmissääntöjä tunneta!

This home office of mine is a bit different from the cooling air-to-air pump lounge and airconditioned Finnish offices, I must say. Lucky enough I don't need to travel in the tube. Local office culture seems to be a little more conservative than in Finland. The Other Half was sweating in packed tube for a couple of days before he figured out he could change in the WC of the shopping mall next to his office (can't enter the office building wearing shorts and flipflops, he says). One advantage of working from home - no dress code!

2 comments:

  1. Härmään kantautuneen tiedon mukaan viranomaiset ovat vielä kieltäneet britti-raukoilta järvissä uimisen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juuh, avovedet ovat vaarallisia, nääs. Yleistä kieltoa en ole itse nähnyt, mutta sen jälkeen, kun mies ja teini-ikäinen poika löydettiin hukkunein tällä viikolla, on poliisi muistuttanut, että avovesissä on vaarallista uida. Nämä molemmat uhrit olivat juuttuneet kiinni vedenalaisiin kasveihin.

      Delete