June 15, 2013

Puutarhapäivä

Pitkästä aikaa puutarhapäivä, tai ainakin aamupäivä. Mehän emme todellakaan ole mitään puutarhureita, mutta kyllä mekin tiedämme, ettei nyt ole oikea aika leikata ruusuja. Mutta leikkasimme kuitenkin. Etupihalla yksi pihan ruusuvanhuksista oli nimittäin kaatunut aika pahasti, joten päätimme leikata sen kokonaan pois. Samalla lähti hiukan kuivia oksia muistakin.

Oman puutarhan ruusut näyttävät nyt tältä.


Kuten kuvista voi päätellä, on tämä meidän puutarhamme varsinainen ruusukokoelma. Ruusuja on paljon ja kaikki erilaisia. Siksi hiukan arvelutti leikata se yksi maan tasalle, sillä se ei kyllä enää tuosta tokene. Mutta valitettavasti nämä ruusut näyttävät siltä, että ne ovat jo pidemmän aikaa kaivanneet hoitoa, ja joidenkin osalta on nyt jo liian myöhäistä.

Myös kasvimaa on tainnut jäädä aika monta viime vuotta oman onnensa nojaan. Se on nimittäin aika surullinen näky. Tässä puutarhassa taistelu rikkaruohoja vastaan on kyllä hävitty, ainakin luomumenetelmin. Jos tässä asumme pidempään, niin kyllä heiluu myrkkupurkki tuolla...


Jotenkin kummallisesti kuitenkin porkkanat, pavut, sipulit, pinaatit ja herneet näyttävät kasvavan ja ehkä jopa tuottavan satoa. Yrttipuolella basilika paleltui, mutta rosmariini ja korianteri voivat hyvin. Istutin niille viime viikolla seuraksi vielä mintun.


Erotitteko kasvit tuolta rikkaruohojen keskeltä?

Nyt on puutarhajäteastia täynnä, mutta maanantaina onkin jälleen sopivasti tyhjennyspäivä. Sitten pääsee taas takaisin taisteluun.

No comments:

Post a Comment