June 05, 2013

Kuninkaallista - Royal

Mies kysäisi eilen (tiistaina) illalla, että oletkos huomannut, että päiväkodissa vietetään perjantaina Kuningattaren Syntymäpäivää, ja lapset tulisi pukea kuninkaiksi ja kuningattariksi. No kääk! En todellakaan ollut huomannut. Mistä tästä kylästä nyt tähän hätään mitään pukuja löytää? Ja jos Mies oli tiennyt tuon jo pitkään, niin miksei ollut itse hommannut asua?!

Onneksi paikallisesta CityMarketia vastaavasta kaupasta löytyi sentään jotain. Kruunu päässä eli eikös se ole silloin kuningas? Tarkempi tarkastelu kotona osoitti, että kyseessä taitaa oikeastaan olla knihti tai muu ritari, mutta mitäpä muuta näin tasavallassa syntyneeltä ja kasvaneelta voi odottaakaan... Onko tarpeeksi kuninkaallista? Arvioikaa te!

It was only last night I was asked if I have noticed the Queen's Birthday celebration at nursery school on upcoming Friday. For the day they kindly ask to dress children as kings and queens. Well, of course I hadn't noticed anything. Oh dear. Where to find a suitable costume for Toddler?

From the local supermarket I found a perfect costume. Crown means king, right? A closer examination at home showed that the costume is more of a knight or a soldier. Well, what else can you expect from someone born and raised in a republic...? Royal enough? You choose!


Hiukankaan vanhemmalla lapsella ei menisi läpi, mutta Taapero ei onneksi vielä tiedä kuninkaista tai sotilaista sen tarkemmin. Muut lapset varmasti ovat viitoissa ja mahtavissa kruunuissa, mutta sitäpä ei nyt voi auttaa. Ostin varoiksi noita irrallisia kruunuja, saisikohan sellaisen mukaan, parantaisiko asiaa? Miekka ja kilpi ovat sinänsä hienoja, mutta jäävät kyllä kotiin. Ja onhan tässä nyt mukavampi leikkiä ja juosta, kuin viitassa ja irrallisessa kruunussa, eikö vain, joohan?

If Toddler was any older this wouldn't do, but at the moment he doesn't really know about kings or soldiers, so this will have to do. I'm sure other children wear very royal crowns and cloaks, but can't help it. Just in case I bought also some birthday crowns - maybe could use that, would it make the costume better? The sword and shield are very impressive but will leave them home. It is much easier and more comfortable for Toddler to play and run wearing this costume, isn't it, right?

Tiedoksi myös muille tasavaltalaisille, että täällä siis vietetään Kuningatar Elisabeth II:n syntymäpäiväjuhlia 15.6. Nämähän ovat jo toiset kuningattaren syntymäpäiväjuhlat tänä vuonna, sillä oikea syntymäpäivähän on tietysti 21.4. Virallisia syntymäpäiviä juhlistetaan luonnollisesti asiaankuuluvin juhlallisuuksin, mm. upealla paraatilla Lontoossa. Kuningatar täyttää (täytti) tänä vuonna kunnioitettavat 87 vuotta.

1908 silloinen hallitsija Edward VII, jonka syntymäpäivä oli marraskuussa, alkoi viettää kekkereitä kauniimmalla kelillä kesällä, ja tapa on säilynyt sen jälkeen muidenkin hallitsijoiden kohdalla. Kätevää, eikö vain?

For your information, my dear fellow republicans, we will be celebrating Queen Elizabeth's birthday on June 15th here in the UK. This is already the second birthday party for Her Majesty this year as her actual birthday is in April. The official birthday celebration includes, e.g. a magnificent parade in London. This year we will celebrate Her Majesty's 87th birthday.

It dates back to 1908 when Kind Edward VII, born in November, in hope of good weather decided to "move" his birthday to June. Since then the Sovereign's birthday has been celebrated in summer. Quite handy, don't you think?

No comments:

Post a Comment