May 07, 2013

Yksi lempipaikoistani - One of my favourite places - Covent Garden

Yksi lempipaikoistani Lontoossa (tähänastisen turistikokemukseni perusteella) on Covent Garden. Ja sinnepä suuntasinkin taas!

One of my favourite places in London (based on my tourist experience) is Covent Garden. And there I went again!


Tunnelmia varsinaisen markkina-alueen ulkopuolella. Heti hallien ulkopuolella aukiolla on paljon erilaisia esityksiä, saapuessani showtaan lopetti juuri valtavalla seipäällä jongleeraava miekkonen, ja kierroksen puolivälissä huomasin, että performanssiaan veti kadulla kulkevia seuraava pantomiimikko.

Street views from outside the market area. In front of the halls there is a square where you can often see different artists and their performances. When I arrived a guy was just finishing his juggling show - with a huge stake!
Ja sitten markkinoille! - And then to the market!


Nämä vanhoista aterimista tehdyt korut ja jutut nyt vaan ovat minusta niin ihania - kauniita ja kekseliäästi toteutettuja!

I just love these pieces of jewelry and other items made from old cutlery - beautiful and clever!
Kuvauskielto päti täälläkin joissain kohdin (niin kuin Camdenissakin) enkä saanut kuvia aivan mahtavista itse tehdyistä korteista. Taiteilija itse päivysti haukkana pöytänsä vieressä ja pöydällä oli iso kuvauskieltomerkki, joten ei toivoakaan. Mutta kyseessä oli siis sellaisia kolmiulotteisia kortteja, joissa oli mm. polkupyöriä, kalustettuja huoneita, kukkia ja mitä nyt vaan voi (tai ei voi, sekin löytyi) kuvitella. Olisi pitänyt ostaa yksi ihan vaan siksi, että saisin teille kuvattua nuo käsityön taidonnäytteet! Vaan en ostanut, joten teidän on mentävä ihan itse paikan päälle katsomaan. Tarjolla oli myös huiveja, koruja, tuoksugeelikynttilöitä, hattuja, valokuvia jne jne.

Markkinoiden lisäksi halleissa on paljon pikkukauppoja, joista jotkut ovat ihan kansainvälisesti tunnettuja (esim. Lush), mutta joukossa myös pienempiä putiikkeja. Ja tietysti tarjolla on kivoja ravintoloita ja kahviloita. Ihan mahtava retkikohde!

As in Camden also here it wasn't always allowed to take pictures. So I didn't get photos of just ingenious hand-made cards I saw. The cards were 3D with bicycles, furniture, flowers and whatever you can (or can't) imagine. Should have bought one just to be able to show you an example - but I didn't and now you must go and see it yourselves! Additionally there are beautiful scarves, jewelry, candles, hats, pictures etc.

In addition to the market there also are lovely little shops in the halls. Some of them internationally known (e.g. Lush), but also wonderful small local shops that you shouldn't miss. And of course nice restaurants and cafés. Great place to visit!

No comments:

Post a Comment