May 29, 2013

Mansikkaa ja banaania - Strawberry and banana

Voi hyvänen aika, Taapero huusi ennen nukkumaanmenoa suoraa huutoa noin 20 minuuttia. Syy? Tahtoo lääkettä. Lääkettä!!?? Tahtoo?!?!

Silloin (vanhoina hyvinä aikoina), kun minä olin pieni, saatoin minäkin ehkä mahdollisesti huutaa lääkkeiden vuoksi parikymmentä minuuttia, mutta en taatusti siksi, että olisin halunnut lääkettä. Ennemminkin siksi, että en sitä halunnut.

Olkoon tämä samalla avoin kirje lääkevalmistajille: älkää tehkö niistä lasten lääkkeistä niin hyviä. Kyllä niissä saa mansikan tai banaanin makua olla, mutta ei sen tarvitse olla liian hyvää. Eihän kuitenkaan tarkoitus ole saada pientä lasta parasetamolikoukkuun, eihän?

No, pitkän huutamisen jälkeen olikin pienellä voimat niin poissa (ja vähissä kyllä äidilläkin), että uni tuli noin viidessä sekunnissa.


Oh dear, Toddler cried tonight before bedtime for about 20 long minutes. Why? Wants medicine. Medicine?!!? Wants?!!

When I was a child (the good old days), I might have cried for 20 minutes because of medicine, too. But certainly not because I wanted medicine, no, most likely because I didn't want my medicine.

Let's make this an open letter to all the medicine companies: please don't make children's medicine taste that good. A little banana or strawberry is fine but it doesn't have to be too good. We don't want small children to get a paracetamol addiction, do we?

Well, the bright side is that after all that crying Toddler was so exhausted (as was Mum) that he fell asleep in about five seconds.

2 comments:

  1. Heippa - kyllä noita saa täällä suomessakin, valitettavasti. Ja meillä on ollut vähän sama ongelma - pyytää lääkettä hiukka turhan paljon koska maistui niin hyvältä. Onneksi tyttö on niin iso nyt että sille annetaan normi särkylääkettä tarvittaessa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei vaan, joo, tutuksi on tullut suomalaisetkin mansikkaburanat ja nuo Pamolit, kyllä maistuu! Vaikka kaipa on tunnustettava, että itsellekin maistui lapsena bafusinit...

      Delete