April 03, 2013

Kevätmaisemia ja -neniä

Kevät! Kevätkevätkevät!


Nyt se taitaa vihdoin olla täällä, aurinko paistaa ja lämmintäkin riittää (jos viilentävää tuulta ei oteta huomioon)! Pääsiäisenä pääsin vihdoin myös pienelle tutkimusmatkalle omalle pihalle. Leikkasin syyshortensiasta viimevuotiset kukat, mutta kovin paljon enempää en uskaltanut pensasta karsia, tämänvuotiset "silmut" kun ovat jo melkein lehtiä.
Kasvimaa on ties minkä ruohojen vallassa, eli töitä riittää. Väriä pihaan tuovat kukkivat narsissit, ja samoin yksi pensas osoittaa punertavan kukinnan alkamista - salapoliisityötä edessä tämän kasvin henkilöllisyyden etsinnässä!

Kävimme myös läheisessä puistossa pikakävelyllä. Tyypillisiä englantilaisia maisemia, johon kuuluu tietysti myös kartano.


Kävely jäi lyhykäiseksi, sillä valuvanenäinen Taapero alkoi köhiä uhkaavan kuuloisesti. Niinpä kiikutinkin Taaperon paikallisen GP:n tarkistettavaksi. Ja sepä olikin Taaperolle kokemus! "Ei ääkäi!" sanoi Taapero hämmästyneenä, kun lääkäri olikin setä!

Lääkäri edusti hiukan vanhempaa koulukuntaa eikä juuri small talkia harrastanut. Tiukat kysymykset, mikä vaivaa, mikä on historia ja lääkitys, kuunteli hengitystä, ja sen jälkeen tiukat ohjeet uuden lääkityksen osalta. Huh! :) Mitä sitä nyt turhaan suuta ja korvia kurkkimaan, ja kyllä sen oikean lääkeannostuksen voi määritellä ilman tarkkaa painoakin. Ja siinä sivussa hän myös vaihtoi suomalaisen lääkärin antaman lääkkeen toiseen, "koska tuo on liian voimakasta noin pienelle", brittiläis-intialainen sivallus pohjoiselle pehmolääkärikunnalle?

Sitten reseptit kourassa ulos ja apteekin kautta kotiin.


Nyt on lääkkeitä nautittu pari päivää ja hyvin tepsivät. Mainittakoon vielä, että missään vaiheessa en maksanut mitään. Täkäläiseen terveydenhuoltoon kuuluu mm. ilmaiset lääkkeet alle 16-vuotiaille, mikä on ihan mukava juttu näin pienen taaperoikäisen lapsen ja vanhempiensa näkövinkkelistä!


No comments:

Post a Comment