April 07, 2013

Farmers' Market

Vaikka ollaankin suurkaupungissa (tai ehkä juuri siksi), täällä koitetaan kovasti pitää huolta luonnosta ja muistaa ruoan alkuperä. Kaupan hyllyillä erilaiset kestävää kehitystä tukevat tuotteet aina vapaan kanan munista laajaan luomuruokavalikoimaan ovat reilusti esillä, jopa enemmistöksi asti. 

Samoin tuottajatoreja eli Farmers' Market -tapahtumia on paljon. Tässä meidänkin yhteisössämme tai borough'ssamme järjestetään näitä useampia, ja tänään vietimme aamupäivän tässä parin junapysäkin päässä olevalla torilla tällaisilla maalaismarkkinoilla.


Markkinat eivät olleet suuren suuret, mutta tarjolla oli tuotteita jos jonkinlaisia. Vihanneksia, lihaa, kalaa ja muita mereneläviä, juustoja, leipää, leivonnaisia... Tässä vähän maistiaisia niin tunnelmasta kuin tarjonnastakin!

Kuviin näköjään valikoitui yllättäen enemmän tuota herkkupuolta... 

Taapero nautti markkinatunnelmasta täysin siemauksin. Oli sopivasti tilaa ja väkeä, joten pieni sai juosta torialuetta päästä päähän. Ja mikä parasta - torilta sai maistiaisia! Juustoa! Kakkua! "Itää!" (lisää, suom.huom.).

Ostimme markkinoilta vihanneksia ja ruisleivän (!) sekä tietysti sorruimme noihin brownieseihin. Triplasuklaata, vadelmaa, perussuklainen ja maapähkinätäytteinen. Herkkua.

Torikierroksen jälkeen maistuikin kupponen lähikahvilassa.


Mukavan lepposa aamupäivä, tästä voisi tulla tapa.

Markkinoilla oli muuten ruokatarjonnan lisäksi tarjolla myös jäteneuvontaa, mikä tuli mm. meille ihan tarpeeseen. Täällä on nimittäin aika hienot systeemit, niistä täytyykin kirjoittaa ihan erillinen postaus!

No comments:

Post a Comment